פאוטצ' פירות ותזונת תינוקות

פאוטצ' פירות ותזונת תינוקות

פאוטצ' ותזונה, תוהים מה הקשר?

הופתעתי לגלות השבוע מאמר בנושא "פאוטצ' ותזונת תינוקות" שפורסם באחד מהעיתונים המדעיים הנחשבים בעולם שעוסק בנושא זה… מה זה פאוטצ', באירופה מכנים את המוצר "שקית סקוויז פרי" כ"פאוטצ' פרי"- הכוונה לשקית פלסטיק המכילה פירות טחונים ומשווקת כמוצר אורגני בריא המכיל 100% מוצרים טבעיים ללא תוספת סוכר, צבעי מאכל וכו'.

בשנים האחרונות באירופה וגם בארץ המוצר נמכר ואף מפורסם ברשתות החברתיות ע"י מפורסמים שונים. להורים רבים שימוש במוצר זה חוסך בזמן ובלכלוך , מקצר את זמן הארוחה ונוח יותר לאכילה מחוץ לבית. ארגון התזונה הגרמני הוציא הנחיות נגד צריכת מוצר זה מהסיבות הבאות:

מזון משלים צריך להיות מוצג לתינוק בכפית או כמזון אצבעות כך שהתינוק יכיר את ריח הפרי/ירק, ייחשף למרקמים שונים וטעמים שונים.

מזון משלים המשווק בפאוטצ'/סקוויז בדר"כ מכיל כמות גבוהה של קלוריות וסוכר (מקור הסוכר בדר"כ מרכז פרי) ובכך פוגע בשיניי התינוק, מעלה סיכון להשמנה והעדפה לטעמים מתוקים בגיל מבוגר יותר.

מבחינה התפתחותית ישנה חשיבות לחשיפה למרקמים שונים שאינם טחונים -נוזליים , שימוש בכפית ע"מ לחזק את שרירי הפה והלסת, תנועת הלשון בפה, למידת לעיסה, נגיסה ובליעת מזון שאינו נוזלי.

זמן הארוחה הינו הזדמנות נפלאה לחיזוק הקשר הורה-ילד, מחזק את הדיאלוג וההבנה בין ההורה לתינוק, מה התינוק אוהב לאכול, כיצד הוא רוצה לאכול- האם נהנה שמאכילים אותו או מעדיף להאכיל את עצמו, האם נהנה להשתמש בכפית או מעדיף לאכול בידיים, הבנה של סימני רעב ושובע.

מחקרים מראים כי חשיפה למזון משלים לאחר גיל 10 חודשים נמצאה קשורה לקשיי האכלה, צריכה נמוכה של פירות וירקות בגיל מבוגר יותר ובררנות אכילה.

עלות כלכלית גבוהה להורים, זיהום אוויר בשל אריזות המזון וייצורו.

זכרו לא כל מוצר אורגני או מוצר המשווק כמכיל 100% מוצרים טבעיים הינו בריא. בסקוויז פרי משתמשים ברכז פרי מכיל כמות גדולה של סוכר ומעט מים לעומת פרי שנטחן בעצמנו בבית.

הרבה בריאות, קלי דיאטנית קלינית, דיאטנית הבית של עדה.

להלן קישור למאמר: https://molcellped.springeropen.com/articles/10.1186/s40348-019-0089-6

בודק...